ILO!LUMI ILO!LUMI

SM-kilpailu peruuntuu – webinaari ja etäveistokisa tulossa

ILO!LUMI-tapahtumassa ei nyt nähdä SM-kisataitajia, mutta lumea ja jäätä koskeva webinaari järjestetään ja tulossa on myös epävirallinen ja kaikille avoin etäveistokisa. Kuva ja teos: Veijo Oinonen: Karhu pilkillä.


Lumenveiston SM-kilpailu 19.–21.2. Ilomantsissa peruuntuu koronarajoitusten takia. ILO!LUMI toteutuu kuitenkin lunta ja jäätä käsittelevässä webinaarissa perjantaina 19.2. ja samaisena viikonloppuna tulossa on myös kaikille avoin etäveistokisa.

Itä-Suomen aluehallintovirasto on tiedottanut, että jo tammikuussa voimassa olleita kokoontumisrajoituksia jatketaan helmikuun 22. päivään saakka. Koronatilanteen takia aluehallintovirasto kieltää kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 20 henkilöä. Tämän takia SM-veistokilpailussa 2–3 hengen joukkuesarjojen sekä soolosarjan toteuttaminen yhdistettynä järjestäjien paikalla oloon Ilomantsissa käy mahdottomaksi.

ILO!LUMI-tapahtuman järjestäjänä toimii Maaseudun Sivistysliiton Vaara-Karjalan kulttuuriyhdistys yhdessä Suomen Ladun kanssa. Kulttuuriyhdistyksen hallitus käsitteli SM-kilpailun tilannetta torstain 21.1.2021 kokouksessaan ja päätyi toteamukseen, että kisat on ikävä kyllä peruttava.

Webinaari sekä avoin etäveistokisa tulossa

Tässä tilanteessa ILO!LUMI-järjestäjät alkavat toteuttaa tapahtumaa ilman paikalla olevaa SM-veistäjäjoukkoa ja yleisöä. 

Perjantaina 19.2. pidetään lunta ja jäätä käsittelevä webinaari, joka on kuulunut ILO!LUMI-tapahtuman ohjelmaan alkujaankin. Webinaaria voi seurata siis etäyhteyksien avulla – kiinnostavia puhujia on luvassa. 

Samoin tarkoitus on järjestää lumenveistossa epävirallinen, kaikille avoin etäkilpailu 19.–21.2. aikana. 

Näistä tapahtumista tiedotetaan tarkemmin helmikuun alkupuolelta lähtien näillä ilolumi.fi-verkkosivuilla sekä Facebook-sivulla: https://www.facebook.com/ILOLUMI.

Share Post :