ILO!LUMI ILO!LUMI

Tule veistämään ja kisaamaan etänä 19.–20.2.

ILO!LUMI-kisajohtaja Timo Reko kutsuu kaikkia mukaan lumenveiston etäkisaan plakaatin kera. ILO!LUMI on valittu Pohjois-Karjalan maakunnan 300-vuotisjuhlavuoden tapahtumaksi.


ILO!LUMI-tapahtuma järjestää lumenveiston etäkilpailun 19.­–20. helmikuuta. Kisa on kaikille avoin ympäri Suomen ja maailmaa. Teemana on Ilomantsin nimestä poimittu ILO, ja palkintoja on luvassa.

Lumenveiston SM-kilpailu Ilomantsissa peruuntui siis vaikean koronatilanteen ja koronarajoitusten takia. Sen sijaan ILO!LUMI-tapahtuma toteutuu nyt valokuvin, videoina ja webinaarina.

Lumenveiston etäkisa järjestetään 19.–20.2. ja webinaari Lumi – riesa vai rikkaus pidetään 19.2.

Paikan päältä Megrin Matkailusta Ilomantsista striimataan kuvaa pienimuotoisemmasta lumenveistosta Karhufestivaalin YouTube-kanavan sekä ILO!LUMI-Facebookin kautta. Yleisölle ei tämä veistotapahtuma ole avoinna.

Näin osallistut etänä veistokilpailuun

Kaikille avoin lumenveiston etäkisa järjestetään perjantaista lauantaihin 19.­–20. helmikuuta. Kisa alkaa perjantaina kello 12 ja päättyy lauantaina kello 15. Tarkemmat säännöt ja ohjeet löydät täältä.

Kisaan osallistutaan lähettämällä lumiveistoksesta valokuva tietojen kera 20.2. kello 15:een mennessä.

Huom! Veistokseen on liitettävä teksti ILO!LUMI 2021 esimerkiksi paperiin tulostettuna, pahviin kirjoitettuna tai muuten taiteiltuna. Mikäli ILO!LUMI-tunnus ei ole mukana, ei kuvaa hyväksytä kilpailuun.

Vaihtoehtoisia tapoja toimittaa valokuva ovat nämä:

  • ILO!LUMI-tapahtuman Facebook: www.facebook.com/ILOLUMI/
    Liitä kuva ylimmäisenä olevan veistokisa-postauksen kommenttikenttään. Postauspaikka tulee esille perjantaina 19.2. Kirjoita kuvan mukaan veistoksen nimi, tekijän/tekijöiden nimet sekä paikkakunta.
  • ILO!LUMI-tapahtuman Instagram: www.instagram.com/ilolumi.tapahtuma
    Käytä hashtagia #ilolumi ja kuvan julkaisun yhteydessä merkitse käyttäjä @ilolumi.tapahtuma. Oman tilin tulee olla julkinen, jotta osallistuminen on mahdollista. Kirjoita kuvan mukaan veistoksen nimi, tekijän/tekijöiden nimet sekä paikkakunta.

Palkintoja ja tunnustusta

ILO!LUMI-kisajohtaja Timo Reko harmittelee, että ILO!LUMI-tapahtumaa jouduttiin supistamaan, mutta tämänhetkisessä koronatilanteessa se oli ainut vaihtoehto.

”Koska lumenveiston SM-kisa peruuntui, päätimme järjestää ympäri maata ja maailmaa kaikille avoimen lumenveiston etäkisan. Nythän on Suomessa joka puolella lunta, joten olosuhteet osallistua kisaan ovat erinomaiset”, Reko kannustaa mukaan.

Etäveistokisan voittajateos palkitaan 300 eurolla. Lisäksi kilpailussa annetaan kaksi tunnustuspalkintoa, joiden arvo on 100 euroa.

ILO!LUMI on valittu Pohjois-Karjalan maakunnan 300-vuotisjuhlavuoden tapahtumaksi. Maakunnan juhlavuoden pääideana on tuoda esiin pohjoiskarjalaista hyvää ja hyveitä.

ILO!LUMI-tapahtuman järjestää Maaseudun Sivistysliiton Vaara-Karjalan kulttuuriyhdistys.


Lisätietoja:

ILO!LUMI-tapahtuman kisajohtaja Timo Reko, MSL
050 322 6798, timo.reko@msl.fi
ILO!LUMI-tapahtuman tiedottaja Riitta Ryynänen
040 257 2289, riitta.ryynanen@msl.fi
Etäveistokilpailun koordinaattori Katariina Niskanen
045 324 1405, katariina.niskanen@msl.fi

Share Post :