ILO!LUMI ILO!LUMI

Ilmoittautuminen SM-kilpailuun on keskeytetty

Tällainen joukko, Timo Reko (vas.), Taisto Volotinen, Maarit Hämäläinen-Koljonen, Pertti Kettunen, Riitta Ryynänen, Ritva Purhonen, Katariina Niskanen ja Antti Ikonen, on ollut järjestämässä ILO!LUMI-tapahtumaa Ilomantsiin helmikuussa 2021. Kuva: Reeta Rönkkö


Päivitetty 8.1. ja 21.1.2021

Ilmoittautuminen lumenveiston SM-kilpailuun Ilomantsissa on keskeytetty, koska vallitseva koronatilanne ei salli yli 20 hengen tapahtumien järjestämistä ulkonakaan. Itä-Suomen aluehallintoviraston päättämä kokoontumisrajoitus kestää yli ILO!LUMI-viikonvaihteen eli 22. helmikuuta saakka.

Jo aiemmin tammikuussa ILO!LUMI-järjestäjät totesivat, että tapahtuman toteutus helmikuun 19.–21. päivinä on kiinni koronatilanteesta ja Itä-Suomen aluehallintoviraston kokoontumisrajoituspäätöksistä. Tuolloin oli tiedossa, että kaikkien yli 20 hengen yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestäminen niin sisä- kuin ulkotiloissakin on kielletty 22.1.2021 saakka. Nyt aluehallintovirasto on jatkanut samaa rajoitusta, koska katsoo sen olevan välttämätöntä epidemiatilanteen rauhoittamiseksi.

ILO!LUMI-tapahtuman kisajohtaja Timo Reko kertoi tammikuun alkupuolella, että järjestäjät odottavat viranomaisten päätöksiä. Uudet määräykset tulivatkin luvatusti keskiviikkona 20. tammikuuta.

Nyt ILO!LUMI-järjestäjät aikovat toteuttaa jo aiemminkin tapahtuman ohjelmaan kuuluneen webinaarin, joka käsittelee lunta ja jäätä. Luvassa on myös lumenveiston etäkisa samaisena viikonloppuna. Lisää uudesta tilanteesta voit lukea täältä.

SM-kilpailuun ehti tulla muutamia ilmoittautuneita. Mikäli ilmoittautuneet ovat jo ehtineet maksaa osallistumismaksun, maksu palautetaan.

”Mikäli samat rajoitukset jatkuvat, meillä on varasuunnitelma olemassa. Joka tapauksessa Ilomantsin Mekrijärvellä puhutaan lumesta ja veistetään lunta kyseisenä viikonloppuna – vaikka pienemmällä porukalla, lyhyemmän aikaa ja osin virtuaalisesti.”

Timo Reko 5.1.2021

Kolme sarjaa

Lumenveiston SM-kilpailussa on kolme sarjaa: toiminnallinen, taiteellinen ja soolosarja. Kussakin sarjassa on oltava vähintään neljä joukkuetta/veistäjää, jotta SM-tittelit voidaan jakaa. 

SM-kilpailun säännöt löytyvät täältä.

Juttua on muutettu 21.1.2021, ja siitä on muun muassa poistettu linkit ilmoittautumislomakkeisiin, koska ilmoittautuminen on keskeytetty SM-kilpailun peruuntumisen takia.


Lisätietoja:

Kisajohtaja Timo Reko, 050 3226 798, timo.reko@msl.fi

Share Post :