ILO!LUMI ILO!LUMI

Etäveistokilpailu

Loistavat lumenveistäjät!

 

Tervetuloa osallistumaan ILO!LUMI-tapahtuman etäveistokilpailuun!

Lumenveiston SM-kilpailu Ilomantsissa peruuntui vaikean koronatilanteen ja koronarajoitusten takia. Eipä kuitenkaan hätää, sillä ILO!LUMI-tapahtumassa on luvassa kaikille avoin etäveistokilpailu perjantaista lauantaihin 19.­–20. helmikuuta teemalla ILO. Kilpailu alkaa perjantaina kello 12:00 ja päättyy lauantaina kello 15:00. Osallistuminen tapahtuu lähettämällä kuva lumiveistoksesta kilpailuun. Lue seuraavaksi tarkemmat säännöt ja ohjeet osallistumista varten!

  

Etäveistokilpailun ohjeet ja säännöt

 

Kilpailun järjestäjä ja kilpailuajankohta

Etäveistokilpailun järjestäjänä toimii Maaseudun Sivistysliiton Vaara-Karjalan kulttuuriyhdistys.

Etäveistokilpailu järjestetään perjantaista lauantaihin 19.–20.2.2021. Veistoaika alkaa perjantaina kello 12:00 ja päättyy lauantaina kello 15:00. Lumiveistoksen tulee olla veistetty ja kuva lähetetty kilpailuun edellä mainittuna ajankohtana. Ajankohdan jälkeen lähetettyjä kuvia veistoksista ei oteta mukaa kilpailuun. Kilpailun teemana on ILO.

 

Kilpailuun osallistuminen

Etäveistokilpailuun voivat osallistua kaikki Suomessa ja ulkomailla asuvat luonnolliset henkilöt. Kilpailussa ei ole ikärajaa. Teoksen kokoa ja muotoa ei ole rajoitettu, eli ILO-teeman toteutus on vapaa.

Tehdystä lumiveistoksesta lähetetään yksi kuva kilpailuun. Kuvassa tulee olla mukana ILO!LUMI2021-tekstillä varustettu paperi/pahvi tai tekstin on muuten oltava selkeästi luettavaksi tehty esimerkiksi lumeen kirjoitettuna.

Kuvassa ei tule olla mukana veistäjiä tai muita henkilöitä. Osallistujalla täytyy olla oikeus kuvaan ja sen levittämiseen. Kuva ei saa loukata tekijänoikeuksia tai muita aineettomia oikeuksia.

 

Kuvan voi toimittaa kilpailuun kolmella eri tavalla:

Liitä kuva ylimmäisenä olevan veistokisa-postauksen kommenttikenttään. Postauspaikka tulee esille perjantaina 19.2. Kirjoita kuvan mukaan veistoksen nimi, tekijän/tekijöiden nimet sekä paikkakunta.

Käytä hashtagia #ilolumi ja kuvan julkaisun yhteydessä merkitse käyttäjä @ilolumi.tapahtuma. Oman tilin tulee olla julkinen, jotta osallistuminen on mahdollista. Kirjoita kuvan mukaan veistoksen nimi, tekijän/tekijöiden nimet sekä paikkakunta.

Liitä kuvan mukaan veistoksen nimi, tekijän/tekijöiden nimet sekä paikkakunta. Laita sähköpostin otsikoksi ”Etäveistokilpailu”

 

Järjestäjällä on oikeus hylätä osallistuminen, jos:

  • kuvassa ei näy selkeästi ILO!LUMI2021-tekstiä
  • on syytä epäillä, että veistos on tehty ennen kilpailuaikaa (19.–20.2.2021 klo 12:00–15:00) tai muita epärehellisiä keinoja on käytetty.
  • kuva on lähetetty kilpailuun 20.2. kello 15:00 jälkeen
  • kuva on epäselvä
  • kuva/lumiveistos on asiaton, loukkaava tai rikkoo hyvän maun rajoja
  • sääntöjä on muulla tapaa rikottu.

 

Järjestäjän oikeudet kuviin ja osallistujien tietoihin

Etäveistokilpailuun osallistujat antavat kilpailun järjestäjille oikeuden julkaista kilpailuun osallistuneita kuvia ja käyttää osallistujien nimiä/nimimerkkejä ja paikkakuntatietoja hallinnoimillaan verkkosivustoilla, Facebook- ja Instagram-sivuilla sekä muissa valitsemissaan kanavissa sekä luovuttaa näitä muun median käyttöön ILO!LUMI-veistokilpailua koskevan uutisoinnin yhteydessä ilman eri suostumusta tai korvausta.

Osallistujien tietoja ei kerätä tai käytetä suoramarkkinointiin. Sähköpostilla osallistuneiden sähköpostiosoitteet kerätään vain kilpailun ajaksi. Sähköpostiosoitteita käytetään vain voittajille ilmoittamista varten.

 

Voittajan valinta, palkinnot ja palkintojen jako

Kilpailussa valitaan yksi voittaja ja lisäksi kaksi teosta saa kunniamaininnan. Valinnan tekee järjestäjän valitsema tuomari: vuoden 2020 ITE-taiteilija Paula Huhtanen. Tulokset julkaistaan sunnuntaina 21.2 klo 12 mennessä. Järjestäjä pitää oikeuden aikataulumuutoksiin.

Voittaja ja kunniamaininnan saaneet julkaistaan järjestäjän hallinnoimilla verkkosivustoilla, Facebook- ja Instagram-sivuilla sekä muissa sen valitsemissaan kanavissa. Järjestäjällä on myös oikeus luovuttaa tiedot muun median käyttöön ILO!LUMI-veistokilpailua koskevan uutisoinnin yhteydessä ilman eri suostumusta tai korvausta.

Etäveistokisan voittajateos palkitaan 300 eurolla. Kunniamainitut saavat tunnustuspalkinnot, joiden arvo on 100 euroa. Palkintojen saajiin olla henkilökohtaisesti yhteydessä riippuen siitä, kuinka kilpailuun on osallistuttu:

  • Facebook ja Instagram: Palkinnon saajaan ollaan yhteydessä käyttäjän profiilin kautta yksityisviestillä.
  • Sähköposti: Palkinnon saajaan ollaan yhteydessä sähköpostitse.

Palkittujen kanssa sovitaan palkinnon toimittamisesta henkilökohtaisesti.

 

Yleistä

Osallistumalla kilpailuun osallistujat hyväksyvät sen säännöt ja sitoutuvat noudattamaan niitä. Kilpailun järjestäjät pidättävät oikeuden sääntöjen muutoksiin. Kilpailu ei liity millään tavalla Facebookiin tai Instagramiin eikä ole niiden tukema tai hallinnoima. Kilpailun sääntöjen lisäksi Maaseudun Sivistysliiton Vaara-Karjalan kulttuuriyhdistys ja osallistujat sitoutuvat noudattamaan Facebook ja Instagram -palveluja koskevia sääntöjä.

  

Lisätietoja:

Kisajohtaja Timo Reko, 050 3226 798, timo.reko@msl.fi

Kisakoordinaattori Maarit Hämäläinen-Koljonen, 040 5795 957, maarit.hamalainen-koljonen@msl.fi

Turvallisuusvastaava Taisto Volotinen, 050 528 7715, volotinen.taisto1@gmail.com

Kisasihteeri Katariina Niskanen, katariina.niskanen@msl.fi

Viestintäkoordinaattori Riitta Ryynänen, 040 0231 965, riitta.ryynanen@msl.fi