ILO!LUMI ILO!LUMI

Webinaari miettii, onko lumi riesa vai rikkaus

Perjantain 19.2. webinaarissa asiantuntijat miettivät lumen tärkeyttä eri kanteilta. Tarjolla on muun muassa koneyrittäjän ja matkailuyrittäjän näkökulmia sekä pohdintaa ilmastonmuutoksen vaikutuksista.


ILO!LUMI-tapahtuman webinaari 19.2. luo esiin lumen tärkeyden ja ajankohtaisuuden. Aihetta käsitellään mm. yrittäjyyden, matkailun, talviharrastusten ja ilmaston näkökulmasta. Webinaari pidetään perjantaina kello 12.30–16, ja löydät ohjelman ja ilmoittautumislinkin tästä jutusta.

Lumi – riesa vai rikkaus -webinaari korostaa, että lumi, jää ja pakkanen haastavat välillä arkeamme, mutta ne tarjoavat myös aktiviteetteja, tekemistä, työtä ja toimintaa. Samalla muistutetaan, ettei lumi ole enää itsestäänselvyys.

Maaseudun Sivistysliiton projektikoordinaattori Tanja Airaksinen sanoo, että talvi on arvokas vuodenaikamme.

”Tällä helmikuun webinaarilla haluamme nostaa esille sen, että lumi ja jää mahdollistavat monenlaista yrittäjyyttä ja elinkeinoa.”

Tanja Airaksinen

Lumi – riesa vai rikkaus -webinaarin järjestävät yhteistyössä Maaseudun Sivistysliitto sekä Itä-Suomen Maa- ja kotitalousnaiset, ProAgria Itä-Suomi, hankkeillaan Yhteinen ympäristö – elinvoimaa ympäristöstä sekä Sisältöä kulinaristille kulttuurista.

Lumi-webinaariin pääsee mukaan ilmoittautumalla 17.2 mennessä osoitteessa: webropol.com/s/Lumiwebinaari. Ilmoittautuneille lähetetään osallistumislinkki päivää ennen webinaaria.

Lumi riesa vai rikkaus -webinaarin ohjelma:

12:30 Tervetuloa, tilaisuuden avaus
12:45 Talvi täynnä toimintaa; mitä talvella harrastetaan, puheenjohtaja Marjatta Partanen, Joensuun Latu
13:00 Korvaamaton kylmä – ikiaikainen talvinuottaus ja sen tulevaisuus Pohjois-Karjalassa, Tero Mustonen, Lumimuutos Osuuskunta
13:30 Yrittäjyyttä lumesta, yrittäjä Joonas Potkonen, T:mi Kuuksenvaaran Konepalvelu, Ilomantsi

13:45-14 Tauko

14:00 Ilmastonmuutoksen vaikutukset talviharrastamiseen ja matkailuun, hallituksen puheenjohtaja Miikka Hast, Protect Our Winters Finland
14:30 Lumi- ja jäärakentaminen alueen vetovoimatekijänä, tuotantopäällikkö Janne Pasma, Lapland Hotels SnowVillage
15-16 Luminen eväshetki luonnossa, luontoalan yrittäjä Mikko Kettunen, Karu Survival


Lisätietoja:

Projektikoordinaattori Tanja Airaksinen, MSL, 045 1204259, tanja.airaksinen@msl.fi

Share Post :