ILO!LUMI ILO!LUMI

ILO!LUMI-TAPAHTUMA

Seuraava

Kuva: Perhepotretti Teoksen tekijä ja kuvaaja: Veijo Oinonen.


ILO!LUMI LUO LUMENVEISTON SM-KISAT ILOMANTSIIN

Lumenveiston SM-kilpailun teemana on paikkakunnan nimestä napattu ilo. Tarkoitus on luoda veistäjiä ja yleisöä ilahduttava ja virkistävä tapahtuma talven keskelle. ILO!LUMI pidetään Ilomantsissa 19.–21. helmikuuta 2021. 

Kisajohtaja Timo Reko kertoo, että ILO!LUMI haluaa tarjota veistäjille mahdollisuuden SM-mittelöön jälleen parin vuoden kisatauon jälkeen. Lisäksi halutaan luoda elämyksiä paikallisille ja houkutella talvimatkailijoita.

”Sään suosiessa SM-kilpailun teokset ovat hyödynnettävissä ihmisten iloksi ja lasten leikkeihin viikkojakin tapahtuman jälkeen.”

Timo Reko

Kilpailun valvoja, 16-kertainen lumenveiston SM-mitalisti Veijo Oinonen pitää hienona asiana, että SM-kisat syntyvät nyt Ilomantsissa. Hän itse oli järjestämässä edellisiä lumenveiston SM-kisoja Kuusankoskella vuonna 2018.

”Tämä on tärkeä tapahtuma lumenveistäjille, että he pääsevät taas näyttämään kykynsä ja tapaamaan muita veistäjiä. Katsojillekin on luvassa elämys. Kun itse näin ensimmäisen kerran lumiteoksia Kuusankoskella 1980-luvun lopulla, ihastelin, voiko lumesta todella tehdä näin hienoja juttuja.”

Veijo Oinonen

Kilpailun järjestävät Maaseudun Sivistysliiton Vaara-Karjalan kulttuuriyhdistys ja Suomen Latu. Lumenveiston SM-kilpailua koordinoiva Suomen Latu otti yhteyttä ilomantsilaisiin SM-kisan järjestämiseksi. Yhteistyökumppaneina ovat veistopaikka Megrin Matkailu, Ilomantsin kunta sekä joukko paikallisia yhdistyksiä ja yrityksiä. Tapahtuman suojelijoina toimivat Suomen vahvin nainen Salla Romo ja Suomen vahvin mies Mika Törrö.

ILO!LUMI-tapahtuman kisakoordinaattori Maarit Hämäläinen-Koljonen sanoo, että tapahtuman toteuttamisessa otetaan huomioon koronatilanne.  Siksi myöskään yleisötavoitetta ei aseteta.

”Ilomantsin kisavaltteja ovat lumivarmuus ja lumen puhtaus.”

Maarit Hämäläinen-Koljonen

Kilpailussa on kolme sarjaa: toiminnallinen, taiteellinen ja soolosarja. Ilmoittautuminen alkaa 2.1.2021 ja kestää tammikuun 2021 loppuun. 


Lisätietoja:

Kisakoordinaattori Maarit Hämäläinen-Koljonen, 040 5795 957, maarit.hamalainen-koljonen@msl.fi

Kisajohtaja Timo Reko, 050 3226 798, timo.reko@msl.fi

Tapahtuman valvoja Veijo Oinonen, 040 5843 804, voinonen@luukku.com

Seuraava Share Post :